Manipulatie van de wervelkolom is al een zeer oude techniek, waarvan al in het oude Egypte en China sporen zijn gevonden. De moderne chiropractie dateert van 1895, toen Daniel David Palmer naar verluid een medewerker van zijn kantoor van zijn doofheid genas door een paar ruggenwervels te corrigeren. In datzelfde jaar richtte Palmer zijn eerste chiropractieschool op en sindsdien is de techniek alleen maar gegroeid in populariteit. 

 

En ...

 

Doet de behandeling pijn?

 

Nee, soms is het gevoelig. Vaak kan napijn ontstaan in de loop van de dag, en/of de dag erna. Napijn houdt meestal 1 à 2 dagen aan en is een goed teken. Wanneer de chiropractor wervels gaat corrigeren beginnen de wervels een nieuwe stand aan te nemen. Alles wat aan de wervels vast zit, zoals de banden, de pezen, de spieren en de gewrichten moeten ook mee. Dat kan napijn geven, maar dit geeft wel aan dat de wervelkolom rechter wordt.

 

Is de behandeling veilig?

 

Absoluut.

 

Wat betekenen de letters D.C. achter uw naam?

 

Doctor of Chiropractic, een Amerikaanse titel, die de chiropractor krijgt bij het afstuderen. Deze titel is erkend door de W.H.O. (World Health Organization) en vele overheden.

 

 

Mag je wel zo 'vaak' naar de chiropractor?

 

De chiropractor stelt een behandelplan op om het zenuwstelsel weer zo goed mogelijk te laten functioneren. In het begin is het noodzakelijk om vaker te komen en naarmate het zenuwstelsel herstelt, kan geleidelijk aan de tijd tussen de behandelingen langer worden.

 

Moet het lichaam het niet zelf doen?

 

Naarmate we verder komen in het behandelingstraject nemen de functionaliteit en de belastbaarheid van het zenuwstelsel toe. Wat we ons moeten realiseren is dat de reden waarom klachten ooit zijn ontstaan, meestal door stress of onze soms ongezonde levensstijl, blijft bestaan. En daarom adviseert de chiropractor wanneer een goed resultaat is bereikt, om de behandeling bij te houden bijvoorbeeld eens per maand. Laten we een voorbeeld nemen. U heeft uw tuin helemaal op orde heeft, het gras is mooi groen, de struiken hebben dikke groene gezonde bladeren en de bloemen bloeien prachtig. U blijft toch wel uw tuin water, (kunst)mest geven om het behaalde resultaat te houden? Zo is het ook met chiropractie.

 

Het is vanzelf gekomen, dan zal het toch vanzelf overgaan?

 

Hoe lang wil een mens wachten? Als het lichaam het zelf kon doen, in onze moderne wereld, waren de klachten al wel verdwenen.

 

Waarom heeft mijn huisarts mij niet (eerder) doorgestuurd?

 

In het algemeen sturen huisartsen door naar fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten en/of naar een medisch specialist. De werkwijze van een chiropractor is anders dan de werkwijze van de zojuist genoemde behandelaars. Chiropractie is bij de meeste huisartsen onbekend.

 

Mijn huisarts, specialist of fysiotherapeut heeft geadviseerd om nooit naar een chiropractor te gaan, het zou gevaarlijk zijn?

 

De enige die kan beoordelen of chiropractie voor u geschikt is, is de chiropractor. Die heeft ervoor geleerd. Bel ons gerust met uw vraag. Daarna is de keuze aan u om onze adviezen al dan niet op te volgen. Heel vaak zeggen patiënten dat de keuze die ze hebben gemaakt om naar de chiropractor te komen, een van de beste beslissingen in hun leven is geweest. Laat u zich die kans niet afnemen door mensen die niet weten waar ze het over hebben.

 

Is het waar dat wanneer je regelmatig naar de chiropractor gaat, de rek in de banden verloren gaat? Of dat de botten (wervels) en het kraakbeen sneller slijten?

 

Nee!

 

Mag je na een operatie, bijvoorbeeld aan een hernia, worden behandeld?

 

In de meeste gevallen wel. Ook hier geldt: alleen een chiropractor kan beoordelen of chiropractie voor u geschikt is.

 

Waarom zou ik terugkomen als ik me goed voel?

 

Het behaalde resultaat blijft kwetsbaar, omdat het centrale zenuwstelsel continu in aanraking komt met stress. En pijn is een slechte graadmeter. Slechts 10% van de zenuwen geeft pijn door. Wat doen de andere 90%? Die regelt alles wat in het menselijk lichaam gebeurt. 50% van de mensen die een hartaanval krijgt, had vooraf geen (pijn)klachten of waarschuwing. Uw lichaam heeft, net als uw tuin of uw conditie, onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Men vindt het heel normaal dat de auto op tijd zijn beurt krijgt, dat de caravan keurig voor de winter naar de stalling gaat en dat het huis goed in de verf staat, en hoe zit het met uw gezondheid?

 

 

IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN

CONTACT GEGEVENS

DEN HAAG

Regentesselaan 371

2562 ED 

 

SCHEVENINGEN

Stevinstraat 190

2587 ET 

locatie dexascan

VOORBURG

Savallelaan 8

2273 JX 

Tel: 070-3000041

info@fysiochiro.nl   fax: 070-3547923

Wanneer u uw gemaakte afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, dient u dit uiterlijk 24 uur voor uw afspraak te doen. Dit kan telefonisch of per mail op werkdagen, binnen kantoortijden van 8.30 – 17.00 uur.

 

Afspraken die niet of binnen 24 uur voor de afspraak worden afgezegd, worden in rekening gebracht . 

OPENINGSTIJDEN 

MAANDAG - VRIJDAG

8.00 u - 17.00 u

AFWIJKENDE OPENINGSTIJDEN 

Bel ons op werkdagen van 08.30 tot 17.30 op 070-30 000 41 voor meer informatie.

DEXA SCAN

locatie Scheveningen

op afspraak 

100% GECONTRACTEERD 

 

 

Openingstijden kunnen wisselen per lokatie, buiten de reguliere tijden afspraak mogelijk in overleg.

Aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) & de Dutch Chiropractic Federation (DCF)